De Vastgoedvragen: Kan ik mijn huis zonder verkoopbord verkopen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wie zijn huis te koop zet, krijgt vaak een verkoopbord in zijn tuin geplaatst en een immobiliënbord tegen zijn raam gekleefd. Soms wil je omwille van privéredenen niet zo’n spotlight op de verkoop van jouw woning. Maar hoe verkoop je jouw woning zonder publiciteit?

 

De vastgoedterm: de stille verkoop

 

Een woning verkopen zonder promotie, reclame en publiciteit noemt in de vastgoedwereld een stille verkoop. Woningeigenaars die dit vragen, willen omwille van privéredenen zo lang mogelijk de verkoop van hun woning stil houden.

 

Waarom gebruikt de vastgoedsector verkoopborden?

 

Dat een woningverkoop veel tongen losmaakt, staat vast. De hoofdreden waarom veel makelaars en vastgoedbedrijven verkoopborden gebruiken, is omdat het zorgt voor enorm veel mond-tot-mondreclame bij voorbijgangers en in de buurt. Bij Bobinvest merken we dat ongeveer 47% van de  dagelijkse bezichtigingsaanvragen afkomstig zijn van reclame in het straatbeeld of van mondreclame van de naaste buren. Vaak komen geïnteresseerden ook aankloppen op de voordeur voor extra informatie of lopen ze op eigen initiatief even rondom de woning.

 

Hoe verkoop je een woning zonder publiciteit?

 

Al die aandacht zien sommige verkopers niet zitten, maar hoe verkoop je dan een woning zonder het bekend te maken? Heel kort: door zelf op zoek te gaan naar een koper. Misschien heeft een vriend of kennis wel interesse? Of zelfs beter: misschien kennen zij iemand die momenteel een woning zoekt. Belangrijk is dat je daarbij zeker bent dat je erop kan vertrouwen dat deze vrienden niet zullen doorvertellen dat je jouw woning verkoopt.

 

Zo’n zoektocht kost natuurlijk enorm veel energie. Daarom kiezen de meeste verkopers om voor een stille verkoop bij een vastgoedbedrijf aan te kloppen. Wat doen deze bedrijven? Bobinvest koopt bijvoorbeeld als vastgoedhandelaar alle soorten woningen om ze op te knappen en opnieuw te verkopen.

 

Voordelen van een stille verkoop aan een vastgoedprofessional

 

Het voordeel is dat deze bedrijven de rechtstreekse koper zijn van jouw huis, waardoor je geen reclame en/of publiciteit nodig hebt. Vastgoedprofessionals zoals Bobinvest houden de verkoop van jouw woning ook discreet. Zij respecteren jouw privacy en de kennis van jouw woningverkoop wordt niet openbaar gemaakt. Doordat deze bedrijven voldoende eigen kapitaal hebben, zijn ze niet afhankelijk van een lening en kunnen ze meteen jouw woning kopen.

 

Klinken deze voordelen iets voor jou? Lees hier alle voordelen van een woningverkoop aan Bobinvest

Immotips ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

en ontvang ons GRATIS e-book.

Deze blogposts
interesseren jou misschien ook