De Vastgoedvragen: Kan je een verhuurde woning verkopen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ik wil mijn verhuurde woning verkopen. Dan ben je bij Bobinvest meteen aan het juiste adres. Er zijn talrijke redenen waarom je een verhuurde woning niet meer als opbrengsteigendom in jouw bezit wil hebben. Zo kan je de woning geërfd hebben van jouw (groot)ouders, maar zie je de administratie en alle plichten van de goede huisbaas niet zitten. Misschien betalen de huurders niet en ben je al dat gedoe met de deurwaarder beu. Wat de redenen ook mogen zijn. Wij leggen even uit hoe je een verhuurd huis of appartement kan verkopen.

 

Wat met de huurder?

 

In principe verandert er voor de huurder niets. Jij verkoopt de woning en de nieuwe koper neemt gewoon het huidig huurcontract over. De nieuwe eigenaar krijgt alle plichten van de goede huisbaas. Jij trekt de deur achter jou dicht en kan met de opbrengst leuke, nieuwe dingen doen.

 

Wie een verhuurde woning verkoopt, moet geen rekening houden met zijn huurders. Je bent niet verplicht de huidige huurders de mogelijkheid te geven om als eerste de woning te kopen. Het is niet zo dat de nieuwe eigenaar het huurcontract meteen kan opzeggen. Hij moet zich aan dezelfde opzegvoorwaarden als de vorige huisbaas houden, en daar knelt dan meteen ook het schoentje voor veel geïnteresseerde woningjagers.

 

Hoe is de vastgoedmarkt voor verhuurde woningen?

 

Laten we meteen de deur in huis vallen: hoe makkelijk is het om een verhuurde woning te verkopen? Het antwoord: moeilijk. De gewone, alledaagse koper kent weinig over de huurwetgeving en is bang van alle plichten en/of onzekerheden bij opbrengsteigendom.

 

Betalen de huurders wel, zorgen zij voor veel problemen en kan ik de verkoper wel geloven over de huursituatie? Het zijn allemaal vragen waarmee particulieren tijdens de koop van een huurwoning worstelen. Vaak zoekt de alledaagse koper ook een woning om zelf in te wonen en staan zij niet te springen om te wachten tot de huurder de woning verlaat. Het opzeggen van een huurcontract is anno 2020 niet makkelijk.

 

Bij wie kan je dan wel gaan aankloppen tijdens de verkoop van jouw huurwoning. Je kan de huurders zelf de mogelijkheid geven om de woning over te kopen. Maar wat als zij dat weigeren of daarvoor niet genoeg geld op de bankrekening hebben staan?

 

Dan zal je naar een professionele koper op zoek moeten gaan. Zo’n professionele koper kan een private investeerder zijn die in zijn vrije tijd belegd in huurhuizen. Maar je kan ook naar een vastgoedhandelaar zoals Bobinvest stappen. Vastgoedhandelaren zijn professionele vastgoedbedrijven die niets anders doen dan huizen kopen, opfrissen en opnieuw verkopen.

 

Waarom is een professionele koper wel interessant voor de verkoop van een huurwoning?

 

Professionele kopers zoals Bobinvest hebben veel ervaring in vastgoedmarkt en kennen de moeilijke spelregels van de huurwetgeving. Professionele kopers hebben de financiële middelen en know-how om een investering in een huurwoning rendabel te maken. Daardoor nemen zij in tegenstelling tot de particuliere woning wel het risico om een verhuurde woning over te kopen.

 

Voor jou als verkoper levert dat heel wat voordelen op. Je kan snel jouw woning verkopen door meteen een vastgoedhandelaar zoals Bobinvest aan te spreken. Je hebt ook zekerheid dat een vastgoedhandelaar interesse heeft in jouw verhuurde woning. Kortom geen verloren tijd en een snelle, vlotte verkoop.

 

Heb jij een verhuurde woning die je wil verkopen? Wij kopen alle soorten verhuurd vastgoed. Ontdek hier onze voordelen.

Immotips ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

en ontvang ons GRATIS e-book.

Deze blogposts
interesseren jou misschien ook