De Vastgoedvragen: Blijven wonen in de regio waar je bent opgegroeid?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het wordt stilaan tijd om het ouderlijk huis te verlaten. Blijf je wonen waar je bent opgegroeid of kies je voor een nieuw avontuur in een (nabije) onbekende woonplaats? Voor sommige huizenjagers is dit een moeilijke vraag. Daarom overlopen we samen met jou in een stappenplan enkele vragen om tot een beslissing te komen.

  1. Wil je onder de kerktoren blijven wonen? Niet iedereen wil blijven wonen in de regio waar hij of zij is opgegroeid. Daarom starten we meteen met de vraag: hoe sta je tegen over jouw huidige woonplaats? Mis je iets? Zo ja, wat? En in welke regio kan je hetgeen vinden wat je momenteel mist? Stel dat je geen enkel opmerking kan maken over jouw huidige locatie. Dan raden we aan gewoon in dezelfde regio te blijven wonen.
  2. Hoe is jouw financiële situatie? De vastgoedprijzen in Vlaanderen stijgen. Sommige regio’s zijn ondertussen
    onbetaalbaar geworden voor starters die een eerste woning zoeken. Hoe zit het met de vastgoedprijzen in jouw ouderlijke gemeente? Kan je een nieuwbouwwoning betalen? Hoe zit het met het renoveren van een oude woning? Past dat binnen het budget? Zo niet, dan zal je helaas in een andere regio jouw nieuw woonavontuur moeten opstarten.
  3. Is het ouderlijk huis een optie? Stel je wil écht niet naar een andere gemeente verhuizen. Is het misschien dan een optie om het ouderlijk huis te kopen? Als je het niet erg vindt om in hetzelfde huis te wonen waarin je bent opgegroeid, is dit zeker een mogelijkheid. Let wel op: als er meer erfgenamen zijn, zal je hun aandeel in de woning moeten overkopen.

Zin in meer Bobinvest content? ?

  • Samenwonen zonder gehuwd te zijn met elk een verschillende spaarpot. Lees hier hoe je het beste een ongelijke inbreng regelt.
  • Meer weten in verband het uitkopen van de erfgenamen van het ouderlijk huis?

Immotips ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

en ontvang ons GRATIS e-book.

Deze blogposts
interesseren jou misschien ook