De abc’s van vastgoed: het overstromingsgebied

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Potverdorie! Jouw droomwoning ligt in overstromingsgebied. Je ziet het al helemaal voor jou. Als een echte Transformer zal je woonst zich elke herfst omtoveren tot een ware woonboot. Met de gele regenjas aan, een paar laarzen en die vishengel die oom Karel vol enthousiasme aan je cadeau deed, zal je jezelf een weg moeten banen doorheen de watergekte. Terwijl je al slaande met jouw vishengel jezelf beschermt van piranha’s en andere gevaarlijke vissoorten.

Hang die regenjas toch maar even terug aan de kapstok, want niet elk overstromingsgebied is hetzelfde. Er zijn twee soorten overstromingsgebieden waarin je huis zich kan bevinden.

Wie zich in mogelijk overstromingsgebied bevindt, heeft een kleine kans om in het najaar natte voeten te krijgen. Deze gebieden overstromen enkel bij zeer extreme weersomstandigheden of bij het falen van preventiemaatregelen zoals dijken en waterreservoirs.

Ligt je woning in effectief overstromingsgebied? Dan mag je die regenjas toch van de kapstok afhalen. Deze gebieden zijn ofwel recentelijk overstroomd, ofwel hebben een heel hoge kans om in de toekomst te overstromen. Waterpret gegarandeerd!

Voordat je een beslissing maakt, vraag je dus zeker best na in welk soort overstromingsgebied jouw toekomstige woonst zich bevindt. Je kan gratis op de overheidssite Waterinfo.be nakijken of een adres in overstromingsgebied ligt.

Immotips ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

en ontvang ons GRATIS e-book.

Deze blogposts
interesseren jou misschien ook

Beste klant, wij zijn vanaf 21 december 2019 tot 5 januari 2020 omwille van de feestdagen gesloten. Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar op info@bobinvest.be.