De abc’s van vastgoed: het bodemattest

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Niemand koopt een huis waarvan de grond vervuild is. Met labojas, pipet en onderzoekspotje sta je klaar voor de bezichtiging. Snel schep je een stukje grond op. Rugzak open, microscoop bovenhalen: ‘ik zie een worm. Vast een goede bodemkwaliteit!’ Maar zo werkt het helaas niet.

Wie de bodemkwaliteit van zijn woning wil weten, moet daarvoor bij de overheidsinstantie OVAM zijn. Deze instantie stuurt een bodemexpert langs die kijkt in hoeverre de grond vervuild is. Daarna krijg je een bodemattest waarop je de kwaliteit van de bodem kan terugvinden.

Wanneer je dit attest leest, ben je op zoek naar één zin: de Ovam heeft geen relevante gegevens over de bodemkwaliteit. Wie deze zin op zijn bodemattest krijgt, is zeker van een goede bodemkwaliteit. Wie had ooit verwacht dat een bodemattest lezen even veel gemeenschappelijk kon hebben met het lezen van de IQ-testen van de Temptation Islanddeelnemers.

Let op: wie een huis verkoopt, is verplicht een bodemattest aan te vragen.

Immotips ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief 

en ontvang ons GRATIS e-book.

Deze blogposts
interesseren jou misschien ook

Beste klant, wij zijn vanaf 21 december 2019 tot 5 januari 2020 omwille van de feestdagen gesloten. Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar op info@bobinvest.be.